Begovic – en jagad man

Vart kommer Stokes Asmir Begovic spela nästa säsong?

Stokes målvakt Asmir Begovic är en jagad man, nu vill tränare Mark Hughes förlänga bosnierns kontrakt efter att bland andra Real Madrid gett sig in i jakten på målvakten. 

De senaste dagarna har det surrats rejält om Stokes målvakt Asmir Begovic, enligt uppgifter ska inga mindre än Real Madrid se Begovic som en suverän ersättare till Iker Casillas om man inte lyckas med Manchester Uniteds David De Gea. Dessutom ska båda Manchester-klubbarna vara intresserade av den bosniske landslagsmålvakten. Med ett år kvar på kontraktet väljer därför tränaren Mark Hughes nu att inleda nya kontraktsförhandlingar för att behålla sin stjärnmålvakt.

– Vi vill vara en klubb som hela tiden ligger top 10. För att lyckas med det måste du ha nyckelspelare på nyckelpositioner ute på planen, och uppenbarligen är målvakt en nyckelposition för vilket lag som helst och Asmir har varit fantastisk för oss under en lång tid, säger Hughes enligt Sky Sports.

Inter nästa klubb på listan

Tidigare har alltså Real Madrid, Manchester United, Manchester City och flera andra klubbar varit intresserade av den 27-årige bosniske landslagsmålvakten. Men Stokes försök till en kontraktsförlängning har inte gjort så att klubbar backat undan. Nu skriver italiens press att Begovic kan hamna på Giuseppe Meazza nästa säsong.

Enligt den italienska tabloiden Gazzetta dello Sport ska Inter ställt frågan om Begovics tillgänglighet, då de letar efter en ersättare för nuvarande förstemålvakten Samir Handanovic.

Skulle Stoke välja att sälja 27-åringen ska det enligt uppgifter krävas ett bud upp mot 10 miljoner euro. En summa som Inter ska skrämmas av en aning.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply