Emmanuel Adebayor närmar sig ny klubbadress

bet365

Få lär ha missat att Adebayor har fallit bakom rampljuset i Tottenham och ombetts leta ny klubbadress. Trots dessa raka besked har få klubbar varit sugna på 31-åringen, men nu sägs Tim Sherwood vara intresserad av att plocka in sin gamla spelare till Aston Villa kommande säsong. 

När pågående säsong tog sin start i augusti var Adebayor ohotat förstaval i Tottenhams anfall – nu är det en sällsynt syn att ens se 31-åringen i matchtruppen. Faktum är att Adebayor inte startat en ligamatch sedan november, och sedan dess har det endast blivit 40 minuters ligaspel.

Under januarifönstret blev Adebayor ombedd att se sig om efter en ny klubb då han inte var en del av Mauricio Pochettinos planer. Den sega anfallaren från Togo framkallade några svala intressen, men inget som mynnade ut i konkreta bud. PSG och AS Roma övervägde att ge anfallaren en chans på ett korttidslån, och även klubbar i MLS var sugna , men i slutändan blev det ingen flytt för Adebayor.

Tim Sherwood ute efter sin gamla spelare

Enligt den brittiska tidningen The Sun gör sig Tim Sherwood och Aston Villa redo på att försöka värva Adebayor på lån under sommaren. Under Sherwoods ledning i Tottenham föregående säsong mäktade Adebayor med hela 11 fullträffar och säkerligen är det därför Aston Villa-tränaren ser potential i att värva 31-åringen.

Den enda hållhaken skall vara att komma överens med Tottenham och Adebayor om ett fungerande löneavtal, då just anfallarens höga lön avskräckt en handfull intresserade klubbar. Aston Villas succéanfallare Christian Benteke kommer vara ett  huvudmål för många klubbar under sommaren, och är det någon position Aston Villa uttryckt sig vilja förstärka under kommande fönster så är det anfallsplatsen.

Kan bara tänka sig Chelsea och Real Madrid 

Utöver hans höga lönekostnader så är Adebayors attityd gentemot en flytt i sommar något diskutabel. Daily Mail skriver att togoianen meddelat Tottenham att han bara tänker lämna klubben för Chelsea eller Real Madrid, vilket i sig är absurt med tanke på den bristande speltiden Adebayor har på CV:t under pågående säsong. Om 31-åringen är intresserad av speltiden kommer han att bli tvungen att sänka sina krav några pinnhål när transferfönstret tar sin start i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply