Uppgifter: Fiorentina jagar Valencia-forward

Alvaro Negredo på Fiorentinas önskelista

Den tidigare Manchester City-anfallaren, Alvaro Negredo, lyckades inte alls som det var tänkt under förra säsongen i Valencia. Den spanska klubben köpte visserligen loss honom nu i juli, men ångrar redan övergången. Nu visar en italiensk klubb intresse för forwarden.

Alvaro Negredo är ett namn som är välkänt hemma i Spanien. 29-åringen fostrades i Rayo Vallecano och efter att ha avverkat flera klubbar på vägen hamnade han under 2009 till slut i Sevilla, där han tog stora steg i sin utveckling. Negredo mäktade med 71 mål på 154 matcher i den andalusiska klubben och blev då ett hett transfermål för flera europeiska klubbar.

Manchester City värvade då anfallaren under 2013 men den tidigare landslagsanfallaren fick endast en säsong i den engelska klubben innan han återvände till La Liga på lån till Valencia. Nu, ett år efter lånet, valde Valencia att köpa loss Negredo, men enligt spanska medier är man redan ångerfulla att man gick igenom med övergången. Negredo ryktas nu vara på väg bort.

Fiorentina i behov av en anfallare

Det är spansk press i form av Estadio Deportivo som uppger att Valencia vill göra sig av med den överflödige spanjoren. Klubben ska nyligen ha frågat hans tidigare klubb Sevilla ifall det finns intresse över Negredo, men Valencia kan andas ut då det ska finnas en Serie A-klubb som kan tänka sig anfallaren i truppen.

Fiorentina uppges vara angelägna om att få till en överenskommelse med anfallaren efter det att man i dagarna sålt Mario Gomez till turkiska Besiktas. Normalt sett är Giuseppe Rossi ett hett alternativ till valet som förstestriker, men klubben är bekymrade över hur skadebenägen Rossi är.

Nu när Negredo, som har 21 A-landskamper för Spanien på sin meritlistan, alltså är tillgänglig på marknaden vill den italienska klubben slå till.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply