Atlético Madrid nära supertalang – spelaren bekräftar

Rafael Santos Borre erkänner – lämnar för Atlético Madrid

För ett par dagar sen kom uppgifter om att Atlético Madrid skulle vara intresserade av att köps loss den colombianske supertalangen, uppgifter som spelaren själv nu bekräftar.

Atlético Madrid och Deportivo Cali ligger i slutförhandlingar angående den Rafael Santos Borré, det skriver spanska Diario AS samtidigt som spelaren själv har uttalat sig om situationen.

“Jag försöker att att det ska bli som gud vill. De båda lagen har pratat med varandra och har löst några problem. Möjligtvis kommer de att komma överens. Det är bara några små detaljer som fattas. De har sagt till mig att allting kommer att lösa sig om jag bara håller mig lugn” säger spelaren som vid en övergång till den spanska ligan skulle stanna kvar ett år i sin nuvarande klubb, Deportivo Cali för att spela Copa Libertadores nästa år.

Spelaren har fram tills nu stått för 18 mål på 19 matcher i den colombianska ligan och i en intervju med spanska AS berömmer han sin potentiella nya arbetsgivare.

“En väldigt stor klubb”

“Atlético Madrid är en väldigt stor klubb som har växt under de senaste åren. De har väldigt bra spelare samt en bra tränarstab och en bra klubbledning. Jag känner till Diego Simeone en del. Jag har sett några matcher i La Liga och Champions League. Jag vet att han föredrar att laget spelar intensivt och aggressivt och att engagerade” säger spelaren som även fick kommentera colombianers historia i den spanska klubben, möjligheten att stanna samt det colombianska landslaget.

“Jag tror att Atlético har en spelstil som passar bra in på den colombianska. Många har lämnat för spel i Atlético och de har lyckats. Jag vill stanna i Cali ett år till. Det är en stor klubb och vi kommer att kämpa för samtliga titlar. Att få spela Copa Libertadores med laget skulle vara väldigt bra för mig. Angående att bli uttagen till landslaget så var det en dröm som gick i uppfyllelse för mig. Att få träna och spela tillsammans med spelare på hög nivå är en ära för mig. Detta gav mig lugn och säkerhet. Skulle de ge mig möjligheten igen skulle det vara väldigt bra” säger spelaren som spås en strålande framtid.

Atlético Madrid förväntas köpa loss 50 procent av spelarens rättigheter för 2,5 miljoner euro. Den andra halvan ska betalas av superagenten Jorge Mendes.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply