Ramos: ”Vi är världens bästa lag”

Sergio Ramos, Real Madrids lagkapten, är en av de bäst betalda spelarna i La Liga 2015-2016

Sergio Ramos visar ingen ödmjukhet inför kvällens match

Sergio Ramos är inte känd för att vara blyg – varken på eller utanför planen. Inför kvällens El Clasico lyfter han fram Real Madrid som världens bästa lag, trots att man just nu parkerar på en tredjeplats i La Liga. 

Real Madrid har precis som Barcelona avancerat till en kvartsfinal i Champions League. Men har inte alls lyckats övertyga i ligaspelet, och ligger just nu 10 poäng efter just Barcelona som föga förvånande toppar tabellen. Faktum är att ”Marängerna” inte vunnit La Liga sedan säsongen 2011/2012. Den statistiken hindrar dock inte lagets backstjärna Sergio Ramos från att lyfta fram sitt lag som världens bästa.

– När allt kommer omkring är vi ändå världens bästa lag och vi ställs mot ett lag som de senaste åren också varit bäst i nästan varje tävling de deltagit i, säger Ramos enligt Goal.

När lagen möttes i höstas blev Real Madrid förnedrade och förlorade med hela 4-0. Nu finns det inget annat än seger som gäller för Zinedine Zidanes lag.

– Det viktigaste är att vi som lag spelar bra och självklart går för segern. Dessa matcher är alltid mycket speciella och den ökade rivaliteten som finns gör att vi måste ge allt för att vinna, säger spanjoren och fortsätter med att hylla lagets målvakt Keylor Navas.

– Keylor Navas blir viktig och har gjort det bra som lyckats ersätta en legendar som Iker Casillas. Vi är mycket nöjda med den säkerheten Navas ger oss där bak.

Matchen startar 20:30 i kväll och sänds på Viasat Fotboll och Viaplay. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply