Manuel Pellegrini förhandlar med Valencia

Manuel Pellegrini förhandlar med Valencia

Manuel Pellegrini till La Liga och Valencia?

Enligt den spanska tidningen TMW håller Manuel Pellegrini på att förhandla om ett kontrakt med den spanska krisklubben Valencia.

Manuel Pellegrini har inlett förhandlingar med Valencia om att ta över laget i sommar, detta efter att man inte lyckats speciellt bra med varken Nuno eller Gary Neville som båda fått sparken från klubben. För tillfället är det Nevilles före detta andratränare Pako Ayestarán som är vid rodret men Valencias ägare Peter Lim kommer att ta in ett nytt namn till nästa säsong.

Enligt TMW ligger Los Che i förhandlingar med Manchester Citys nuvarande tränare Pellegrini om ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger. Förutom Valencia finns även Zenit St Petersburg med på kartan över intresserade klubbar men La Liga-klubben sägs vara den som ligger närmast att komma överens med tränaren.

Siten skriver även att chilenaren vill bestämma över alla inköp av försäljningar av spelare samtidigt som han kräver att klubben satsar mer på utveckling av unga spelare för att hitta nya talanger.
Klubbens ägare Peter Lim är en nära vän till superagenten Jorge Mendes, vid flera tillfällen har Mendes placerat spelare i Mestalla-klubben, spelare som aldrig hållt måttet för spel i La Liga. Nu vill Pellegrini ändra på det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply