Gareth Bale har slagit ett rekord

Gareth Bale har slagit ett rekord

Bästa brittiska målskytten i La Ligas historia

Under söndagen slog Gareth Bale ett rekord då han blev den bästa brittiska målskytten i La Ligas historia, uppger BBC.

Real Madrid besegrade Sevilla med 4-0 på söndagen. I den 66e minuten gjorde Gareth Bale 3-0 för hemmalaget, ett mål som blev historiskt. I och med det målet gick walesaren upp på totalt 43 mål i La Liga, ett mer än Gary Lineker som gjorde 42 mål på 103 matcher för Barcelona. Numera är Bale alltså den spelaren från Storbrittanien som gjort flest mål i La Liga, uppger BBC.

Bale har kommit igång i Real Madrid den här säsongen, efter att tidigare ha varit ifrågasatt bland klubbens supportrar. Dessutom har Bale berättat att han inte har särskilt många kompisar i laget, då han sagt att ”Inte många i laget har mitt nummer.” Detta har lett till spekulationer om att Real Madrid överväger att sälja Gareth Bale. I januari ryktades det bland annat om att Manchester United ville värva Walesaren.

I och med söndagens seger befäster Real Madrid tredjeplatsen i LaLigas tabell. Laget står på 66 poäng och jagar tvåan Atlético Madrid på 67 poäng. Dock så har man långt upp till Barcelona, som leder ligan på 76 poäng. Bakom Real ligger Villareal på 54 poäng. Åtta omgångar återstår av den spanska ligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply