Real Madrid överväger att sälja Gareth Bale

Real Madrid överväger att sälja Gareth Bale

Walesaren kan behöva flytta till sommaren

Efter en lång period med ständiga skadeproblem kan Real Madrid nu ha tappat tålamodet med sin dyra värvning Gareth Bale. Spelaren har inte kunnat spela så mycket eller så effektivt som klubben hade hoppats på efter mycket skadeproblem ända sedan han anlände till klubben för tre år sedan.

Gareth Bales framtid hos Real Madrid kan vara i farozonen. Sedan Bale anlände på Santiago Bernabéu för tre år sedan har han varit skadad 11 gånger och det finns delar av hierarkin inom Real Madrid som ser på Bale och hans fitnessproblem som en ny Arjen Robben. Holländarens tid i Real Madrid var kantad med skadeproblem. Därför finns det nu en möjlighet att Real Madrid överväger att sälja walesaren till sommaren, enligt AS.

Gareth Bale kom till Los Blancos 2013 och sedan dess har 26-åringen skadat sig 11 gånger och har bara spelat 8,620 minuter av totala 13,590, alltså lite drygt 63% av Real Madrids a-lagsspel. Om man sedan kollar på den nuvarande säsongen så sjunker siffran ännu mer, där har Bale bara varit involverad i 44% av speltiden, ungefär 1,265 minuter av 2,880. Den minst skadedrabbade säsongen kom förra säsongen då han deltog i 76% av Reals speltid medans han i sitt första år med klubben bara lyckades med 61%. Ska man då räkna in transfersumman på 100,7 miljoner euro från Tottenham plus hans brutto lön på 18 miljoner euro så kostar han klubben 750,000 euro per match, som vi tidigare rapporterat om här på Silly Season Sverige. Men Real Madrids resultat visar att laget inte har några problem med Bales frånvaro då de bara har förlorat en gång utan honom, en förlust som kom i den näst sista veckan av La Liga säsongen 2013-14.

Bale gick av i hemmamatchen mot Sporting Gijón i mitten av januari efter ett muskelproblem, något som avslutade hans bästa formkurva sedan han flyttade till den spanska huvudstaden. Han har redan missat de senaste sex matcherna mot Real Betis, Espanyol, Granada, Athletic Club, Roma och Málaga och allting indikerar mot att han kommer behöva stå över lördagens derby mot Athlético Madrid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply