Sebastian Giovincos agent bekräftar Barcelonas intresse

Agenten till Sebastian Giovinco bekräftar intresse från FC Barcelona

Barcelona är på en till synes desperat jakt på en ny anfallare att komplettera sin trupp med. Man ska vilja värva in en rutinerad målskytt, och flera etablerade namn har placerats i klubben. Den senaste i raden är den förre Juventus-strikern Sebastian Giovinco, som nu gör succé i Toronto.

Sebastian Giovinco lyckades aldrig riktigt ta en plats i varken Juventus eller det italienska landslagets startelva. Nu kan han få en ny chans i det en europeiska fotbollens finrum, då Barcelona uppges jaga en erfaren och redan etablerad målskytt att bredda sin trupp med.

”Fanns en del intresse”

Nu bekräftar spelarens agent att intresset från Barcelona för just Giovinco var konkret i somras.

– Det fanns en del intresse, men det var inte väldigt starkt, säger agenten Andrea D’Amico till Rai Sport och fortsätter:

– Det är förvånande att dessa typer av klubbar aldrig hade kontaktat honom innan han bestämde sig för att starta sitt äventyr i USA.Verkligheten är att han nu koncentrerar sig på sitt beslut att spela för Toronto.

Skytteligavinnare i MLS

Giovinco har haft en sensationell tid i den amerikanske högstaligan. Under sin första och hittills enda säsong i MLS gjorde italienaren hela 22 mål och 16 assist på 33 matcher, alltså 38 poäng sammanlagt. Han vann både skytteligan och assistligan, och vann då föga förvånande den sammanlagda poängligan. Han blev uttagen till MLS All Star-lag i somras, då man mötte Tottenham i en match man vann med 2-1.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply