Officiellt: Vidal lämnar Juventus för Bayern München

bet365

Arturo Vidal skriver på för Bayern München

Bundesligaklubben bekräftar på sin hemsida att man är överens om en övergång för Juventus chilenske mittfältare Arturo Vidal.

Arturo Vidal lämnar Juventus för spel i Tyskland och Bayern München, det rapporterar Bundesliga-klubben på sin hemsida under torsdagsmorgonen. På hemsidan citerar man klubbens president Karl-Heinz Rummenigge som ska ha berättat om överenskommelsen på en presskonferens på det hotell i Kina där klubben befinner sig på träningsläger.

”Jag kan berätta att vi har kommit överens med Juventus och spelaren om att han spelar i Bayern München nästa säsong. Det enda som kvarstår är läkarundersökningen och att spelaren skriver på kontraktet. Allting kommer att gå bra till och vi förväntar oss att han börjar träna med oss i nästa vecka” berättade Rummenigge inför det samlade pressdådet.

Uttryckt att han vill lämna

Efter fyra säsonger i Bundesliga och Bayer Leverkusen lämnade han Tyskland för spel hos den gamla damen som han anslut till inför säsongen 2011/12. Det var även i Juventus som 28-åringen tog det sista steget till att bli en världsspelare. I Juventus har chilenaren bland annat vunnit fyra ligatitlar och en cuptitel och för ett par månader sedan berättade Juventus president att spelaren söker efter nya utmaningar efter att ha vunnit nästan allt med Turin-klubben.  Han var även en av de viktigaste spelarna i Allegris lagbygge förra säsongen då man slog ut Real Madrid i semifinal i Champions League för att sedan förlora mot FC Barcelona med 1-3.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply