Officiellt: Roma lånar ut jättetalangen till Sporting Gijon

Paraguayanske jättetalangen Sanabria är klar för utlåning till Sporting Gijón

Spanska La Liga-klubben Sporting Gijón har fått in en rejäl förstärkning i anfallet då man lånat in Antonio Sanabria från A.S. Roma.

Det har varit snålt med speltid för Antonio Sanabria i den italienska storstadsklubben så till denna säsong skall 19-åringen konkurrera om speltid i Sporting Gijón, det står klart då utlåningen nu är bekräftad.

Jättelöftet började sin fotbollskarriär i Paraguay men blev värvad av FC Barcelona redan som 13-åring och fick spela i deras akademi La Masía. Innan anfallslöftet hade hunnit bli vuxen hade han redan debuterat i både spanska andraligan och Paraguays seniorlandslag.

Valde bort Barcelona för spel i Serie A

Den 29 Januari 2014 lämnade Antonio Sanabria spanska stjärnklubben FC Barcelona för det mindre glamourösa Sassuolo, halvåret senare flyttade anfallaren till AS Roma och totalt har det blivit fyra framträdanden i Serie A. Nu är han dock tillbaka i Spanien igen. Till klubbens hemsida berättar paraguayanen själv att det var enkelt att välja just Sporting och han känner väl till klubbens historia.

Sporting Gijón är en av de tre nyligen uppflyttade klubbarna till spanska högstaligan. Sanabria kommer konkurrera om speltiden med anfallarna Miguel Guerrero, Hugo Fraile och Carlos Castro. Hur det går i återkomsten till Spanien återstår att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply