Officiellt: Federico Balzaretti avslutar karriären

Landslagsrutinerade backen slutar spela fotboll

Den rutinerade landslagsbacken Federico Balzaretti har gjort sitt på en fotbollsplan. Nu bekräftar han själv att han efter två säsongers skadefrånvaro, bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

Federico Balzaretti har varit borta de senaste två säsongerna för Roma efter en långdragen skada. Nu har han på onsdagen meddelat att tiden som fotbollsspelare är över för hans del.
— Jag pensionerar mig från fotbollen. Tyvärr har skadan jag haft nu tvingat mig att hänga upp mina skor. Det har varit ett svårt beslut att ta, men när du inte kan spela på 100 procent, då är det dags att sluta, säger försvararen enligt Football-Italia.

”Det var fantastiskt”

Det blev totalt 16 landskamper för den numera 33-årige vänsterbacken. Han har även representerat Serie A-klubbarna Fiorentina, Juventus, Torino och Palermo under sin karriär. Totalt blev det 225 ligamatcher för Federico Balzaretti.
— Förra året, i min sista presskonferens här, sa jag att jag ville komma tillbaka på planen och spela en mer match för Roma. Jag lyckades spela 90 minuter med Roma och jag vill tacka alla här för att uppfylla den sista drömmen. Jag är glad över att ha tillbringat de senaste månaderna av säsongen med denna grupp och är glad över att vi säkrade andraplatsen. Jag kunde spela min sista Roma-match på Olimpico och ta med mina fyra barn ut på planen efteråt. Det var fantastiskt, säger han.

”Bär den i mitt hjärta för evigt”

Han lyckades genomföra sin allra sista match i slutet av maj tidigare i år, när Giallorossi spelade hemma på Stadio Olimpico mot Palermo. Visserligen blev det en 1-2-förlust, men det är trots det ett ögonblick som italienaren kommer bära med sig nu när karriären är slut.
— Jag visste att Roma mot Palermo i slutet av maj skulle bli den sista matchen av min karriär. Jag kommer att bära den i mitt hjärta för evigt.
— Tack till Roma och alla klubbar som jag spelat i. Och tack till fansen! De är anledningen till att vi alla gör det här jobbet.

Federico Balzaretti kan däremot komma att stanna kvar i den italienska storklubben som en framtida direktör. Han har avslöjat själv att Walter Sabatini sagt till honom att ta en utbildning till att i framtiden bli sportdirektör.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply