bet365

Serie A-klubbarna ute efter svensken

Marcus Olsson kan hamna i Italien

Blackburns svenske vänsterytter Marcus Olsson kan ta nästa steg i karriären. Efter den stora succén förra säsongen jagas han av både Torino och Genoa.

Marcus Olsson, tvillingbror till landslagsmeriterade Martin Olsson, har gjort sig ett namn i Championship. Under förra säsongen blev 27-åringen utnämnd till Blackburn Rovers bäste spelare av fansen och det har inte gått andra klubbar obemärkt förbi.

Enligt Calciomercato ska nu en flytt till Serie A verka aktuell för svensken. Torino och Genoa ska vara intresserade av att locka till sig Olsson, som har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med Blackburn. Det ska dock tidigare ha kommit in bud på honom, som klubben förkastat med anledningen att man vill behålla sin stjärna ytterligare en säsong.

Kan ersätta Manchester United-spelaren

Tidigare i somras tappade Torino ytterbacken Matteo Darmian till Manchester United och har sedan dess letat efter en ersättare. Därför ska man ha fortsatt sin jakt på Olsson, som kan agera både som ytterback- och mittfältare. Men om spelaren själv vill till Italien är en aning tvivelaktigt, i en intervju med Sydsvenskan nämnde han att det är Premier League som lockar. Att han då skulle stanna kvar i Blackburn kontraktet ut och sedan invänta bud därifrån låter därför desto mer sannolikt.

Nobbade bud från PAOK

Grekiska storklubben Panathinaikos och turkiska Kasimpasa ska också ha visat sitt intresse för svensken, och erbjudet runt 9.5 miljoner kronor för hans tjänster – som britterna avfärdade. Även Bundesliga-klubben Werder Bremen har försökt utmana om Olssons signatur, utan resultat.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365