Officiellt: Ernesto Valverde tar över Barcelona

Officiellt: Ernesto Valverde tar över Barcelona

Luis Enrique är nu borta

Efter att det stod klart att Luis Enrique inte skulle fortsätta på sin post som tränare i FC Barcelona har det spekulerats kring vem som kan komma att ta över, och nu har Barcelona presenterat Athletico Bilbaos före detta tränare Ernesto Valverde.

Sedan FC Barcelonas tränare Luis Enrique i mars förkunnade att han inte skulle fortsätta som tränare i klubben efter säsongen, har det ivrigt spekulerats om en efterträdare och Camp Nou-klubben har gjort allt i sin makt för att finna en lämplig tränare att ta över.

Luis Enriques assistent Juan Carlos Unzue och Sevillas Jorge Sampaoli har varit två namn som cirkulerat tätt det senaste. Även namn som Maxi Allegri, Oscar Garcia och Ronald Koeman. Men efter månader av rykten och spekulationer står det nu klart att det blir Ernesto Valverde som tar över i Barcelona efter Enrique. Valverde sade upp sig från sin post som tränare för Athletic Bilbao förra veckan och har nu blivit presenterad som den nye tränaren,vilket Barcelona har gjort officiellt bland annat på sin officiella Twitter.

Valverde har tidigare spelat i bland annat Barcelona, där den spanske tränaren fick vinna UEFAS Cupvinnarcup 1989 och Copa del Rey 1990 under de två år han tillbringade på Camp Nou under Johan Cruyffs ledning. Han spenderade dock majoriteten av sin spelarkarriär i Athletic Bilbao, och har tränat lag som Espaynol, Villareal och Valencia samt Athletic Bilbao i två omgångar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply