Liverpools lyft i jakten på PSG-stjärnan

Liverpool har enligt franska uppgifter givits en rejäl skjuts i jakten på Paris Saint Germains Javier Pastore, vars kontrakt går ut om cirka ett och ett halvt år.

Javier Pastore värvades till Paris Saint Germain från Palermo för cirka trettio miljoner euro och han hyllades nyligen av Manchester United-legendaren Eric Cantona för att vara bäst i världen eftersom han i vissa stunder kan göra saker som ingen annan kan. Allt har dock inte varit guld och gröna skogar för mittfältaren på Parc des Princes och han har sedan han kom dit 2011 blandat och gett. Men trots de lite blandade insatserna i den franska huvudstaden har han dragit på sig intresse från andra klubbar och den klubb det främst har handlat om är Champions League-jagande Liverpool, som enligt Get Football News France nu har givits en rejäl skjuts i sina försök att värva den tekniske argentinaren under sommarens transferfönster.

Kontraktet går ut 2016
När Pastore värvades skrev han på ett långt femårskontrakt, som alltså går ut i juni 2016, och för att Paris Saint Germain, som i detta nu förbereder sig inför Champions League-returen mot FC Barcelona nästa tisdag, inte ska förlora några pengar på ett allt kortare kontrakt för 25-åringen lär det vara dags att förlänga argentinarens kontrakt inom en snar framtid för Laurent Blanc och hans stab. Men enligt de franska uppgifterna har huvudstadsklubben inte kommit med något förslag på ett nytt kontrakt till den offensive mittfältaren, något som bara kan ses som något positivt för alla de Liverpoolfans som nog gärna vill se Pastore glänsa på Anfield.

Miralem Pjanic också aktuell
Enligt den brittiska radiokanalen talkSPORT ses argentinaren dock mest som ett alternativ till en värvning av Romas bosnier Miralem Pjanic. I fall förhandlingarna med Roma eventuellt skulle skena iväg ses Javier Pastore, som den här säsongen mäktat med sammanlagt fyra mål och tio assist i samtliga tävlingar, som ett betydligt billigare alternativ för Brendan Rodgers.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply