LISTA: Så slutar La Liga 2015/2016

Så slutar La Liga 2015/2016

Så tippar vi att La Liga 2015/2016 slutar

Silly Season Sveriges Alexander Ivanovski tippar hur La Liga 2015/2016 kommer att sluta. Äntligen är det dags för en ny säsong av La Liga. Det finns få ligor som jag tycker är i närheten av så spännande som just den spanska ligan, och det är för att den till stor del är oviss. Man vet aldrig vilka som flyttas ner, vilka som missar Champions League eller vilka som sparkar sin tränare först. Det är intressant att spekulera i hur säsongerna kommer att sluta med sina kompisar, då alla verkar ha skilda åsikter. Det var så sent som igår som jag diskuterade ämnet med en kollega här på Silly Season Sverige, och man kunde lätt konstatera att vi tyckte olika. Det är ju det som är det underbara med la Liga, och fotbollen i stort – att det är så oförutsägbart.

Så slutar La Liga 2015/2016

Primera Division smygstartade redan under fredagskvällen när Málaga och Sevilla spelade 0-0 på La Rosaleda. Nu när ligan drar igång på riktigt kan vi passa på att rekommendera tre andra listor som handlar om La Liga.

Topp 10: La Ligas främsta målskyttar genom tiderna

Topp 10: Real Madrids värsta värvningar någonsin

Topp 10: Spaniens största fotbollsarenor

20) SD Eibar: Baskierna skulle egentligen blivit nedflyttade efter förra säsongen men på grund av Elches ekonomiska problem kunde Eibar stannar kvar i Primera División efter Elches tvångsnedflyttning. Gör man ingen större ändring kommer man med största sannolikhet att även sluta på nedflyttningsplats denna säsong.

19) Sporting Gijón: Klubben som förra året spelade i Segunda División är nu tillbaka och har förstärkt på flera positioner. Man har bland annat lånat in Alen Halilovic från FC Barcelona som ska styra upp mittfältet hos nykomlingarna. Dock är det oklart om han kommer att kunna axla rollen och Gijóns sejour i La Liga kommer troligtvis att bli kortvarig.

18) Las Palmas: Klubben som var en spark ifrån att ta sig upp till den spanska högstaligan redan inför förra säsongen lyckades tillslut med bedriften att flyttas upp. Efter att ha slagit ut Real Zaragoza i Playoff spelar man återigen i Primera División. I premiären möter man Atlético Madrid.

17) Levante UD: Levante är ett lag som alltid balanserar på gränsen mellan att åka ner och bli kvar, och den kommande säsongen kommer med största sannolikhet att se likadan ut. 2015 slutade man två poäng från nedflyttningsplats och inför denna säsong har man inte tagit in några anmärkningsvärt bra spelare.

16) Granada CFDaniel Larssons gamla klubb Granada CF har likt Levante varit i en gråzon under de senaste säsongerna. Andalusierna har inför säsongen bland annat värvat Edgar Méndez från Almeria och Ruben Pérez från Atlético Madrid.

15) Getafe CF: Man vet nästan aldrig var man har Getafe. Ibland gör de otroligt bra matcher och vinner mot de största lagen för att veckan efter förlora mot laget som ligger sist i tabellen. Den dåliga balansen gör att man ofta slutar i ingenmansland när ligan slutar i maj månad.

14) Deportivo La Coruña: Galicierna som förra säsongen slutade på 16:e plats i La Liga-tabellen kommer troligen att hamna i samma del av tabellen denna säsong. I laget hittar vi bland annat Celso Borges som tidigare spelat i AIK samt Fernando Navarro som tidigare tillhört de regerande Europa League-mästarna Sevilla FC.

13) Real Betis: Efter att ha varit nere och svängt i andradivisionen är Sevilla-laget tillbaka i Primera División. Pepe Mel kom tillbaka efter en kort sejour i Premier League där det inte alls gick som han ville och nu har han tagit upp laget till högstadivisionen igen.

12) Rayo Vallecano: Likt Getafe vet man nästan aldrig var man har Rayo Vallecano. Laget från utkanterna av Madrid måste sälja flertalet spelare varje säsong och senast att lämna var Alberto Bueno som skrev på för FC Porto.

11) RCD Espanyol: Det är lite osäkert om det verkligen kommer att gå så bra för Cornellá-laget denna säsong. Man har tappat sin absolut bäste spelare och tillika lagkapten Sergio García som lämnade för spel i Qatar och Al-Rayyan.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply