Topp 10: La Ligas främsta målskyttar genom tiderna

Leo Messi

Spelarna med flest mål i La Liga genom tiderna

La Liga bästa målskytt genom tiderna? La Liga är en av världens absolut främsta liga, om inte den bästa. År efter år dominerar spanska lag fotbollen i Europa, både i Champions League och i Europa League. Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid och Sevilla är några av de mest framgångsrikaste lagen just nu och det är få lag som rår sig på dem.

Alla dessa lag har en gemensam nämnare – de har en målskytt av högsta rang. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Antoine Griezmann, Carlos Bacca och Neymar var några av spelarna som öste in mål förra säsongen och var mardrömmar för försvararna runt om i Europa. Frågan är vilka spelare i La Ligas historia som har gjort flest mål genom tiderna? Vart placerar sig Cristiano Ronaldo och Lionel Messi på listan över La Ligas främsta målskyttar genom tiderna?

La Ligas tio bästa målskyttar genom historien

Det är inte bara de aktiva spelarna som har skapat rubriker med sitt makalösa målskytte i Spanien. Vem glömmer inte målkungar som Raul, Samuel Eto’o, Alfredo Di Stefano, David Villa eller den gamle mexikanen Hugo Sanchez? Det finns alltid målskyttar som utmärker sig och det har det gjort sedan La Ligas start år 1929.

Vi på Silly Season Sverige tänkte därför lista La Ligas 10 främsta målskyttar genom historien. Målen som räknas in är endast de i ligaspelet dvs. målen som är gjorda i Copa del Rey eller Europeiska tävlingar räknas inte in. Statistiken är hämtad från BDFutbol.

Nu tar vi en titt på topp 10 främsta målskyttarna i La Ligas historia.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply