Iniesta kan bli tränare i Barcelona

Iniesta kan bli tränare i Barcelona

Barcelona kan göra Andres Iniesta till tränare efter karriären

Andres Iniesta är lagkapten för FC Barcelona och en av de absolut främsta mittfältarna i världen. En förlängning med Barcelona är på gång och då kan han få en ny roll som tränare efter spelarkarriären.

FC Barcelona är allt jämnt en av de bästa klubbarna i världen och en av tre konkurrenterna om ligaguldet i Spanien tillsammans med Atlético Madrid och Real Madrid. Man håller också ständigt ögonen öppna för nya spelare och just nu letar man efter en högerback där huvudspåren är Stephan Lichtsteiner och Matteo Darmian.

Man jobbar även på att förlänga kontraktet med en del av de nuvarande nyckelspelarna. För inte länge sedan sade Neymar att han vill stanna i Barcelona en lång tid och även spelare som Leo Messi och Luis Suarez sitter på långa kontrakt. Nu ser också Andres Iniesta ut att belönas med ett nytt kontrakt – det kontraktet kan innebära en ledarroll efter spelarkarriären

Kommer hjälpa till på träningar

Iniesta har hunnit bli 32 år gammal och det finns inga besked från honom själv hur länge han vill spela. Enligt Sport har ett kontrakt redan tagits fram och skrivits på, ett kontrakt som sträcker sig till 2019 eller längre. Isåfall bryter man klubbens policy att bara skriva ettårskontrakt med spelare över den åldern.

Enligt Sport kommer Barcelona också erbjuda Iniesta en framtida roll som tränare för ett ungdomslag, eller som hjälptränare i A-laget när han väljer lägga skorna på hyllan. Innan dess ska han också hjälpa till på träningarna för ungdomslagen för att känna på hur tränaryrket är.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply