Neymar nobbar storklubbar – vill stanna i FC Barcelona

Neymar nobbar storklubbar - vill stanna i FC Barcelona

Storklubbarna på rad för att värva Neymar

Enligt den Barcelonabaserade tidningen Mundo Deportivo ska Neymar ha nobbat tre bud under sommarens transferfönster, detta från bland annat Real Madrid och Premier League.

”Jag är Barcelonafan” sa Neymar för första gången den 23 maj då man firade dubbeln hemma på Camp Nou. Vissa menar att det var uppgjort för att göra fansen glada medan andra menar att Neymar efter ett par år i klubben verkligen hade blivit ett fan, något han inte var innan flytten till de spanska giganterna. Det mesta tyder på det senaste, i alla fall om man tror på uppgifter som Mundo Deportivo kommer med under måndagseftermiddagen då tidningen i samma veva berättar om spelarens erbjudanden i sommar. Totalt hade brasilianaren fem kontraktsförslag framför sig varav fyra av de från andra storklubbar i Europa och det femte från spelarens nuvarande klubb, FC Barcelona.

Den klubb som det pratat mest om har utan tvekan varit Real Madrid som vill värva Neymar och betala spelarens utköpsklausul som ska ligga på 190 miljoner. Med presidenten Florentino Pérez i spetsen ska man ha haft flertalet samtal med spelarens far tillika agent Neymar Sr. men inte kommit överens om något. En flytt till den spanska huvudstadsklubben skulle skapa ramaskri i Barcelona och tillslut blev det aldrig en flytt till Estadio Santiago Bernabéu.

I England fanns även intressanter i form av både Manchester United och Manchester City där den förstnämnda klubben erbjud en bland lönecheck medan City aldrig presenterade ett formellt bud. Även Paris Saint-Germain ska ha kommit ett bud med en lön på 40 miljoner euro per säsong och en sign on-bonus på lika mycket.

Istället valde Neymar att skriva på ett nytt kontrakt med FC Barcelona som sträcker sig till och med sommaren 2021.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply