Extra: Neymar till rättegång för korruption

Rättegången kring Neymars övergång återupptas

Det var i samband med Neymars övergång till FC Barcelona som det kom fram att hans pappa och tillika agent betalt en investeringsgrupp för lite pengar.

Cirkusen kring fixstjärnans övergång till Barcelona fortsätter. Det var under sommaren 2013 som den dåvarande Santos-spelaren kritade på ett mångmiljonkontrakt med storklubben Barcelona, men allt ska inte ha gått rätt till.

Brasilianska och spanska medier rapporterade då att anfallarens pappa och agent, Neymar Santos, ska ha undvikit att betala en del av övergångssumman till ett investeringsbolag som ägde 40% av Neymars värde på fotbollsmarknaden.

Rättegången återupptas

Fallet fick stor medial uppmärksamhet och Neymar fick utstå hård kritik för sin pappas agerande då han ansetts medskyldig till att ha undvikt betala pengar och istället behållit dessa själva.

Nu kommer rättegångsfallet att återigen återupptas efter att ha legat nere ett tag. Den spanska domstolen rubricerar fallet som korruption och Neymar och hans pappa kan i värsta fall riskera flera års fängelse, även om det mest sannolika är att han får en rejäl böter plus en villkorlig fängelsedom.

Förutom Neymar och hans pappa är även ex-presidenten i Barcelona, Sandro Rosell, samt den nuvarande presidenten, Josep Maria Bartomeu ställda inför rätta. När rättegången kommer hållas är ännu inte klart.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply