Belgaren högst upp på Rodgers önskelista

bet365

Brendan Rodgers önskelista över anfallare att försöka värva in till Liverpool under sommarens transferfönster blir enligt de brittiska tidningarna allt längre. Nu har han enligt uppgifter valt att toppa den med Christian Benteke.

Liverpool har den här säsongen minst sagt haft rejäla anfallsproblem. Som en effekt av försäljningen av Luis Suarez till FC Barcelona i somras valde man att värva in Rickie Lambert från Southampton samt Mario Balotelli från AC Milan för att försöka fylla igen tomrummet uruguayanen lämnat efter sig. Men i takt med att nyförvärven inte lyckats, Fabio Borini bara lyckats göra ett enda Premier League-mål och Daniel Sturridge varit skadad under i stort sett hela säsongen har Brendan Rodgers insett att han i sommar troligen måste försöka värva in minst en anfallare för att försöka förstärka Merseysidelaget.

Även Lacazette och Austin har varit intressanta
Tidigare under säsongen har det ryktats om bland andra Alexandre Lacazette och Charlie Austin, som båda haft riktigt bra säsonger i sina respektive klubblag. Men nu är det istället en stekhet belgare med namnet Christian Benteke som enligt The Times står skriven högst upp på den engelska storklubbens allt längre önskelista.

Sköt ut Liverpool ur FA-cupen
24-åringen har den här säsongen lyckats göra tolv ligamål trots en del skadeproblem och han var genom sitt mål mot just Liverpool i semifinalen av FA-cupen en av de stora anledningarna till att Aston Villa lyckats ta sig till final i den anrika turneringen. Och Benteke verkar alltså ha imponerat så pass på Rodgers att han nu alltså har honom som sin främsta anfallsvärvning i sommar.

Daniel Sturridge borta tills november
För ett par dagar sedan kom dessutom rapporter om att Daniel Sturridge kommer bli borta i ytterligare ett par månader på grund av en operation som man tvingades genomföra som en följd av hans kroniska höftproblem. Enligt Mirror kommer det dröja minst fyra månader innan engelsmannen kan börja träna igen, samt ytterligare två innan han är redo för match. Liverpool lär alltså tvingas klara sig utan sin stjärnanfallare fram tills november i år. Något som betyder att sommarens transferfönster kan komma att bli oerhört viktigt för den brittiska klubbens kommande säsong.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply