”Bayern slösar på Götzes talang”

Har kritiserats hårt

Mario Götze har de senaste månaderna kritiserats hårt och Bayern Münchens hederspresident Franz Beckenbauer sa nyligen att han beter sig som ett barn. Nu får den tyske talangen stöd från en annan Bayern-legendar. 

Mario Götze värvades till Bayern München från Borussia Dortmund sommaren 2013 för hela 37 miljoner euro och har i den tyska giganten redan vunnit Bundesliga två gånger. Rent spelmässigt har det trots titelframgångarna inte gått riktigt lika bra som han nog hade hoppats och den tyske supertalangen, som i somras avgjorde VM-finalen för sitt Tyskland, har de senaste månaderna mest fått agera inhoppare.

”Beter sig som ett barn”

Det har till och med gått så pass långt att han ryktats tillbaka till Dortmund som en del i en bytesaffär med Ilkay Gündogan och fick efter 0-3-förlusten borta mot FC Barcelona ta emot kritik från de egna leden. – Han beter- och rör sig som en ungdomsspelare. När han förlorar bollen slutar han spela. Han beter sig helt enkelt som ett barn, sa Bayern Münchens hederspresident Franz Beckenbauer till tyska Sky då.

Götze får stöd från Bayern-legendar

Nu får Beckenbauer mothugg av en annan Bayern-legendar. Oliver Kahn spelade i den sydtyska klubben mellan 1994 och 2008 och riktade nyligen stark kritik mot klubbens tränare Pep Guardiola, som han menar slösar på Mario Götzes stora talang. – Guardiola ger bara Götze några minuter när matchen redan är avgjord. De tar inte vara på hans enorma talang, säger den legendariske målvakten enligt ZDF.

Även Peps taktik kritiseras

Guardiola har efter den tyska storklubbens uttåg ur Champions League samt en rad förluster i Bundesliga blivit hårt kritiserad för sina taktiska val. Även Kahn har uttryckt kritik mot spanjoren och en av de som enligt Kahn missgynnas är Thomas Müller, som enligt honom spelas på helt fel position. – Müller spelas på helt fel position. De här problemen, med två tyska spelare, måste bli åtgärdade.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365