Officiellt: 43-åringen lägger handskarna på hyllan

Brad Friedel lägger efter en 21 år lång karriär av med fotbollen

1995 debuterade en då 24-årig Brad Friedel för Galatasaray. Nu, tjugo år senare, har 43-åringen bestämt sig för att tacka för sig på den internationella fotbollscenen.

Brad Friedel har under sin tjugoen år långa proffskarriär, hunnit med spel i klubbar som Liverpool, Tottenham Hotspurs, Galatasaray och Blackburn Rovers, där den sistnämnda klubben förmodligen blev hans favorit då han spenderade hela åtta år på Ewood Park. Amerikanen håller även rekordet på flest starter i Premier League i rad då han under nio långa år spelade från start i 310 matcher i rad. De flesta spelades i Blackburn, men en del i både Aston Villa och Tottenham.

Möttes av hyllningar

Tidigare under torsdagen stod det dock klart att amerikanen efter säsongen väljer att lägga handskarna på hyllan, efter att Tottenham Hotspurs på Twitter annonserat ut nyheten. Målvakten fick efter det ta emot en hel del hyllningar och på sin blogg valde sedan Friedel, som även hunnit med att spela 82 landskamper för sitt USA, att tacka alla dem som stöttat honom.

För dem som följt mig som fans i UCLA, Brondby, Galatasaray, Columbus Crew, Liverpool, Blackburn, Aston Villa, Tottenham, och det amerikanska landslaget: Jag är stolt över att få vara en del av er lojala support. Till alla de tränare, managers, läkare, säkerhetsvakter och matpersonal – ni som får en klubb att rulla på – kan jag bara säga tack, skrev han bland annat i ett öppet brev på bloggen och avslutade med: ”Om jag har inspirerat en enda spelare att fortsätta sträva efter att bli bättre, och kanske till och med spela på den högsta nivån; då är det något jag är stolt över.”

Fortsätter inom fotbollen

Brad Friedel bekräftade även att han kommer att fortsätta jobba inom Tottenham som amerikansk fotbollsambassadör, samtidigt som han kommer jobba som expert på den amerikanska TV-kanalen FOX Sports.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply