Barcelonas skadekris fortsätter

Barcelonas skadeproblem tar aldrig slut

Efter att Andrés Iniesta skadat sig i veckans match mot Bayer Leverkusen har man nu hela 15 skador på 80 dagar.

Trots att FC Barcelona går bra i både la Liga och Champions League ser det inte helt ljust ut på skadefronten. I helgen skadades Léo Messi mot Las Palmas och under tisdagens Champions League-match fick Andrés Iniesta bytas ut efter cirka 60 minuter spelade. Totalt har man haft 15 skador på 13 olika spelare sen säsongen drog igång för 80 dagar sen, läg där även till avstängningen på Gerard Pique och Mathieu där den förstnämnde missade fyra matcher efter utbrottet i Supercopa de España i augusti.

 

Skadan på Andrés Iniesta är den senaste i raden för Luis Enriques manskap och nu står man inför flera viktiga matcher där flertalet spelare saknas. Iniesta kommer att missa mellan fyra till sex veckors spel och det kommer inte bli lätt för det blåröda laget att spela utan mittfältaren. Åtta av de 15 skadorna som Barcelona-spelarna dragit på sig har varit muskelskador och det är många som börjar ställa frågan till klubbens läkarteam vad det egentligen är som händer.

Om man jämför med förra årets skador är säsongen 2015/2016 mycket värre. Under de första månaderna på den förra säsongen skadades Adriano, Douglas, Masip, Rafinha, Ter Stegen och Vermaelen samt att Luis Suárez inte var tillgänlig på grund av den långa avstäningen han fick efter sommarens VM-slutspel.

Barcelona-spelare som skadat sig denna säsong

Andrés Iniesta
Douglas
Jordi Alba
Adriano
Alves
Sergi Roberto
Bravo
Vermaelen
Neymar
Sandro
Messi
Rafinha
Arda Turan

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply