Buffon: ”Hade velat flytta till England”

Buffon erkänner – England var aktuellt

Säger i en intervju med spanska Diario Marca att han hade velat prova på spel i Premier League, men att han inte vill lämna Juventus.

Gianluigi Buffon är en av världens bästa målvakter och har varit med länge i den absoluta toppen av världsfotbollen. 37-åringen har spelat i Juventus sen 2001 då han kom från Parma och totalt har det blivit över 400 matcher i den svartvita klubben som förra året vann både Serie A och Coppa Italia samt tog sig till final i Champions League.

Nu berättar Carrara-sonen för den spanska huvudstadstidningen Marca att han ville spela i England, men att han inte ville svika någon av sina klubbar.

– Jag har alltid älskar klubben som jag spelat i och jag har aldrig känt behovet av att prova något nytt. Jag skulle vilja ha provat på att spela i England, men jag var trogen mot mina lag, först Parma och därefter Juventus.

Möter Sevilla ikväll

Efter att ha vänt 1-0 till 1-2 borta mot Manchester City tar man nu emot de regerande Europa League-mästarna Sevilla hemma på Juventus Stadium. De spanska gästerna inledde även de med att vinna sin första match i gruppspelet men i ligaspelet har det gått desto sämre för de båda lagen. Efter sex spelade omgångar har båda lagen vars en vinst och klubbarnas fans börjar tappa tålamodet efter flera plattmatcher vilket gjort att man tappat poäng mot direkta konkurrenter i respektive liga.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply