bet365

Avslöjat: Så mycket betalade FC Barcelona för Luis Suárez

Avslöjat: Så mycket betalade FC Barcelona för Luis Suárez
bet365

Priset för Luis Suárez avslöjat

Det är webbportalen Football Leaks som återigen har läckt ut uppgifter och denna gången handlar det om övergången för Luis Suárez övergång från Liverpool till FC Barcelona.

Sommaren 2014 lämnade Luis Suárez sin dåvarande klubb Liverpool för att skriva på för FC Barcelona. Efter en lång tids avstängning fick uruguayanen ansluta till den fruktade anfallslinjen tillsammans med Leo Messi och Neymar och sen dess har trion öst in mål.

Nu avslöjar Football Leaks hur mycket den spanska storklubben betalade för Luis Suárez. På siten har man publicerat ett kontrakt som visar att Liverpool fick 64,98 miljoner pund (82 miljoner euro vid tillfället) för spelaren samtidigt som man kom överens om att betalningen ska ske vid fem olika tillfällen. Totalt ska man betala 16,4 miljoner euro per tillfälle och enligt siten så återstår det endast en betalning, något som kommer att ske i slutet av juli månad.

Spelarens statistik i den blåröda klubben har fått många att lyfta på ögonbrynen. Totalt har det blivit 68 mål på 86 matcher för 29-åringen vars kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019.

Barça vill ersätta ter Stegen med PL-målvakt

Förra säsongen vann Claudio Bravo priset som La Ligas bästa målvakt men den chilenske landslagsmålvakten fyller 33 senare i år vilket gör att Barcelona vill ha en ung målvakt som man kan ha under en längre tid. På söndagsmorgonen skriver Diario MARCA att Thibaut Courtois är namnet som står högst upp på Barças lista bland ersättare om Ter Stegen skulle lämna.

Tysken har flera storklubbar från Premier League efter sig och har en utköpsklausul på 80 miljoner euro, en summa som kan komma att sänkas. Något som gör att man vill få in Courtois som enligt tidningen är positiv till en flytt från Chelsea samtidigt som spelaren sägs ha sagt ja till Barça redan för två år sen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply