Andriy Yarmolenko flörtar med toppklubbar i Premier League

Andriy Yarmolenko flörtar med toppklubbar i Premier League

Premier League nästa för Andriy Yarmolenko

Säger i en intervju med den brittiska tidningen The Guardian att han har tittat mycket på flera ligor i Europa och att han fastnat för Premier League.

Vi kommer med största sannolikhet att få se Andriy Yarmolenko Premier League nästa säsong. Spelaren slog igenom i EM 2012 och har efter det varit bland de bästa spelarna i den ukrainska ligan, trots det har spelaren inte lämnat för någon större klubb. Nu hoppas han kunna visa upp sig i Dynamo Kievs match mot Manchester City på önsdagen.

– Jag har tittat på Premier League och La Liga regelbundet eftersom de är de bästa ligorna i Europa i min mening. Men jag måste ändå säga att det är den engelska fotbollen som har den största attraktionskraften för mig, säger han i en intervju med The Guardian.

Det som lockar honom mest säger han är publiken, och att det är en dröm.

– Att spela inför så mycket publik ​​är vad varje spelare drömmer om. Jag skulle vilja göra det vecka ut och vecka in. Den typen av atmosfär är definitivt något vi saknar här i Ukraina, säger han.

I slutet av 2015 skrev spelaren ett nytt kontrakt med sin klubb, detta för att höja utköpsklausulen när väl en europeisk storklubb hör av sig.

– Jag skrev det nya kontraktet så att klubben skulle få en pengar för mig. Jag var den som tog initiativet, det var inget tryck från klubben. Jag är säker på att vi skulle hitta en lösning med presidenten om klubben får ett bra erbjudande, säger han.

Tidigare har spelaren gjort klart att han hellre väljer Everton före FC Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply