Alfred Finnbogason till Ligue 1 och Olympique Marseille?

Alfred Finnbogason till Ligue 1 och Olympique Marseille?

Tidigare i Helsingborgs IF – nu på väg till Ligue 1?

Efter att ha varit utlånad till flera olika klubbar de senaste säsongerna rapporterar nu franska medier att Alfred Finnbogason kan vara på väg till franska Ligue 1.

2012 spelade Alfred Finnbogason Helsingborgs IF, detta på lång från belgiska Lokeren som därefter sålde honom vidare till Heerenveen i holländska Eredivisie. I Holland blev det succé och 2014 skrev anfallaren på för den spanska La Liga-klubben Real Sociedad men det blev endast 2 mål på 23 matcher, vilket gjorde att anfallaren gick på lån till Olympiakos i den grekiska ligan. Efter endast ett mål på sju matcher i den rödvita klubben har Finnbogason nu gått på mål till Augsburg, men sejouren i Tyskland kan bli kort.

Enligt medier i Frankrike ska Olympique Marseille vara ute efter spelaren till nästa säsong för att förstärka anfallet. Denna säsong har man endast vunnit åtta av 27 matcher i ligaspelet och placerar sig på elfte plats i serietabellen.

Spelaren ägs fortfarande av Real Sociedad som ryktas kräva runt 5,5 miljoner euro för anfallaren från Island. Augsburg har dock förstarätt på spelaren om man vill köpa honom efter att säsongen slutat i maj månad.

 

Läs mer om Ligue 1

Franska storklubben jagar Emil Forsberg

RYKTET: Zlatan erbjuder sig till toppklubben – gratis

Zlatan Ibrahimovic nobbar superbud från Kina

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply