Alexis Sánchez nära att förlänga med Arsenal

Gunners vill skriva nytt kontrakt med Alexis Sánchez

Arsenal la ut hela 32 miljoner pund när de köpte loss Alexis Sánchez från FC Barcelona sommaren 2014. Chilenaren har gjort succé i den rödvita tröjan och nu är han nära att skriva på ett nytt kontrakt med Gunners.

Alexis Sánchez har under en längre tid varit bland Arsenals bästa spelare. Chilenaren som tidigare bland annat spelat i Udinese har en lön på 130 000 pund i vecken vilket gör honom till klubbens bäst betalda spelare någonsin. Nu vill den engelska huvudstadsklubben höja spelarens lön samtidigt som man vill förlänga det nuvarande kontraktet som sträcker sig till 2018.  Det nya kontraktet ska enligt uppgifter sträcka sig över en period på fem och ett halvt år vilket innebär att spelaren kommer vara i klubben tills han är 31 år.

Det är inte bara kontraktslängden som kommer att öka, det kommer även spelarens lön. Enligt uppgifter kommer spelarens inkomst att höjas från 130 000 pund till 180 000 pund i veckan, vilket ger honom en lön nära den Mesut Özil har. Det sägs även att den tyska landslagsmannen kommer att krita på ett nytt kontrakt inom kort

Arsenals klubbledning sägs vara övertygade om att spelaren kommer att förlänga kontraktet med Emirates Stadium-klubben som efter helgens omgånger ligger på tredje plats i Premier League-tabellen, detta på samma poäng som tabelltvåan Tottenham och fem poäng bakom ligaledarna Leicester City.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply