Alexis Sanchez anklagad för skattefusk

Alexis Sanchez anklagad för skattefusk

Står inför fängelsestraff

Arsenals chilenske anfallare Alexis Sanchez har blivit anklagad för att ha undanhållit skatt under sin tid i Barcelona samt för att ha undanhållit skatt från sina bildrättigheter, vilket kan leda till fängelsestraff om han skulle dömas som skyldig.

Arsenals stjärnanfallare Alexis Sanchez har hamnat i blåsväder. Den chilenske anfallaren står anklagad för att ha undanhållit skatt under den tiden som han spelade i FC Barcelona. Enligt den Barcelona-baserade tidningen El Periodico så skall Sanchez stå anklagad för att ha försökt undanhålla enorma summor pengar, ungefär 983 000 euro, under sin tid i Barcelona från 2011 till 2014. Tidningen skrev också att Sanchez kan komma att stå inför ett eventuellt fängelsestraff om han dömdes skyldig efter anklagelser att han har undanhållit skatt från sina bildrättigheter. Utöver detta står den 27-årige anfallaren även anklagad för att ha simulerat en transfer för sina bildrättigheter till ett utlandsbaserat företag i Malta.

Även tidigare Barcelonaspelare som Javier Mascherano och Lionel Messi har tidigare båda blivit utredda angående liknande situationer med skatten och båda spelarna fick fängelsestraff tilldelade sig, som de inte måste tjäna av i form av att de måste sitta i fängelse, plus höga böter på miljoner euro. Skulle Sanchez dömas skyldig så skulle han med stor förmodan få ett liknande straff.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply