Ernesto Valverde – favorit till tränarposten i Barcelona

Barcelonas förstaval i sommar: Ernesto Valverde

Enligt flera spanska medier, bland annat Barcelonabaserade Mundo Deportivo, vill Barcelona ersätta Luis Enrique med Ernesto Valverde som för närvarande är tränare i Athletic Club.

På onsdagskvällen bekräftade Barcelonas tränare Luis Enrique att han inte kommer fortsätta i klubben nästa säsong. Beslutet kom som en mindre chock både för spelare och fanns, men i media har det spekulerats om ett tränarbyte under ett längre tag. Luis Enrique är den tränare med bäst vinstprocent i Barcelonas historia men enligt asturiern själv vill han ta ett viloår från fotbollen innan han tar sig ann ett nytt jobb som huvudtränare. Enrique kommer lämna klubben efter säsongen och kommer därmed vara med under sluttampen av La Liga, som man för närvarande leder med en match mer spelad än Real Madrid.

Vem som kommer ersätta 46-åringen är oklart men en lista med ett antal ersättare finns på klubbledningens bord och den som ska vara överst på listan är Athletic Clubs tränare Ernesto Valverde. Valverde har tidigare tränat klubbar som bland annat Espanyol och Villarreal, han har även haft en sejour i den grekiska ligan och Olympiacos. Det kommer dock inte bli någon lätt uppgift för Barcelona att lösa Valverde från jobbet i Bilbao. Tränaren går ut efter säsongen men San Mamés-klubben är väldigt nöjd med Valverdes resultat, trots uttåget från Europa League, och vill förlänga ytterligare minst ett år med tränaren.

Även Sevillas argentinske tränare Jorge Sampaoli har det ryktats friskt om under de senaste veckorna, tränaren har kontrakt till och med 2018 men då det finns en utköpsklausul på 1,5 miljoner euro kan han komma att lämna redan efter säsongen.

SE ÄVEN: Barcelonas lönelista 2016/2017

Ernesto Valverde - favorit till tränarposten i Barcelona

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365