Officiellt: Luis Enrique lämnar FC Barcelona

Officiellt Luis Enrique lämnar FC Barcelona

Luis Enrique slutar i Barcelona efter säsongen

Spanjoren som tog över laget sommaren 2014 bekräftade på onsdagskvällen att han inte kommer att träna Barcelona nästa säsong och därmed ta ett viloår innan han hoppar på nya utmaningar.

Luis Enrique har inte haft någon lätt period sen han anslöt till Barcelona sommaren 2014 då han tog över jobbet från Tata Martino. Laget har bland annat vunnit ligan de två gångna säsongerna men pressen på tränaren har varit enorm. Under den gångna säsongen har laget inte alls varit sig likt jämtemot tidigare år och nu bekräftar Luis Enrique att han inte kommer fortsätta som tränare i den spanska storklubben nästa säsong.

Det var efter hemmavinsten mot Sporting Gijón (6-1) på onsdagskvällen som asturiern gick ut med beskedet på presskonferensen.

– Sättet jag gör det här jobbet på är varför jag lämnar. Det är få timmar att vila, jag behöver vila, säger managern.

– Jag skulle vilja tacka klubben för deras förtroende och spelarna för deras dedikation och professionalism. Det har varit tre oförglömliga år, säger han.

Det definitiva beslutet sägs ha kommit efter förlusten mot Paris Saint-Germain Champions League där man slogs tillbaka med hela 4-0. Returen spelas i nästa vecka men det ska krävas ett mindre mirakel för att Luis Enriques mannskap ska kunna vända på dubbelmötet mot den franska huvudstadsklubben.

I helgen spelar Barcelona hemma mot Celta Vigo i La Liga, en match som drar igång 20:45 på lördagskvällen.

Officiellt Luis Enrique lämnar FC Barcelona

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply