Uppgifter: Jackson Martínez till Serie A och AC Milan

Uppgifter: Jackson Martínez till Serie A och AC Milan

AC Milan värvar Jackson Martínez

Efter en kort sejour i Kina och Guangzhou Evergrande kan Jackson Martínez lämna Asien och istället dra på sig Milans rödsvarta tröja till nästa säsong.

Sommaren 2015 stod det klart att Atlético Madrid värvar Jackson Martínez, detta för en summa på 35 miljoner euro. Tiden i den spanska huvudstadsklubben blev fiaskoartad då colombianen inte alls stod för den målskörd som Atlético Madrid hoppades på. Efter endast ett halvår i klubben valde man att sälja 29-åringen till Guangzhou Evergrande och gjorde därmed även en vinst på dryga sju miljoner euro.

Nu kan Jackson Martínez dock vara på väg att återvända till den Europeiska toppfotbollen. Silvio Berlusconi kommer med största sannolikhet att sälja klubben i sommar, detta till den kinesiska miljardären Jack Ma, som även är delägare i Martínez nuvarande klubb.

Enligt Corriere dello Sport kan AC Milan även få in Marcelo Lippi till nästa säsong för att bygga om laget. Italienaren var tidigare tränare i Guangzhou Evergrande under tiden 2012-2014 och ska vara den utvalda för att leda Milan under den förändring som klubben kommer att genomgå under de kommande åren.

Under helgen sägs Silvio Berlusconi och Jack Ma skriva på papperna som ger kinesen 100% av rättigheterna för totalt 700 miljoner euro. Ma kommer betala 70% av summan under den första säsongen och därefter resterande säsong nummer två.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365