Officiellt: Jackson Martinez är helt klar för Atlético Madrid

bet365
bet365

Det är nu hugget i sten att den colombianske landslagsmannen är klar för den spanska storklubben.

Porto bekräftade för ett tag sedan att man var överens med Atlético Madrid om en försäljning av  lagkaptenen Jackson Martinez, som tidigare hade placerats flitigt i både Arsenal och AC Milan.

Nu bekräftar spanjorerna att en övergång är hundra procent klar, och att kontraktet är påskrivet för 28-åringen del. Man meddelar att anfallaren har skrivit på för de nästkommande fyra säsongerna.

Prislappen ska ha legat på 35 miljoner euro, vilket var spelarens utköpsklausul.

En erkänd målspruta

Jackson Martinez har under de senaste åren fått ett rykte om att vara en riktig målmaskin, då han till exempel har vunnit den portugisiska ligans skytteliga under sina samtliga tre säsonger i Porto. I alla tävlingar gjorde han 92 mål på 132 matcher för den portugisiska storklubben. Han har även lyckats näta 10 gånger på 34 matcher för det colombianska landslaget.

Ersätter Mandzukic

I och med Martinez ankomst och Villarreals unge anfallare Luciano Viettos övergång till huvudstadsklubben ser det ut som att man har fått in sina ersättare för Mario Mandzukic. Den kroatiske landslagsanfallaren ska aldrig riktigt ha trivts hos spanjorerna, utan han sökte sig vidare till Juventus istället.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply