Uppgifter: Atlético vill inte sälja Trippier – pekar på utköpsklausulen

Uppgifter: Atlético vill inte sälja Trippier - pekar på utköpsklausulen

Kieran Trippier har efter en fin säsong med Atlético Madrid kopplats ihop med en flytt tillbaka till Premier League. Spanjorerna vill dock inte släppa högerbacken och pekar på spelarens utköpsklausul.

Sommaren 2019 flyttade Kieran Trippier från Tottenham Hotspur till Atlético Madrid.  Den gångna säsongen var engelsmannen med och vann La Liga och var en av stöttepelarna i Diego Pablo Simeones trupp. De fina insatserna har gjort att flera klubbar, framför allt i Premier League, är intresserade av att värva Trippier i sommar. Något som dock inte kommer att bli lätt.

Efter att The Athletic skrivit att Manchester Uniteds vill betala 12 miljoner euro för Trippier uppger nu Diario AS att det krävs mycket mer för att ytterbacken ska lämna för spel på Old Trafford. Atlético Madrid ska nämligen peka på utköpsklausulen på 40 miljoner euro som den summa man kräver för att släppa spelaren. Från Spanjorernas håll ser man budet som ”löjligt” då man betalde 22 miljoner euro för den engelske landslagsmannen för två år sedan.

Den gångna säsongen stod Trippier för sex assist på 35 matcher på klubblagsnivå.

Spelaren har kontrakt till och med sommaren 2023.

SE ÄVEN: Uppgifter: Keylor Navas kan flytta till Serie A i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply