Swansea City nära värvning av Borja Bastón

Swansea ute efter Atlético Madrids anfallare

Borja Bastón gjorde stor succé i La Liga förra säsongen. Nu kan han lämna Atlético Madrid för spel i Swansea City.

Borja Bastón anslöt sig till Atlético Madrid 2009 men har tillbringat flera säsonger på lån hos diverse klubbar. Senast var anfallaren utlånad till Eibar, där han stod för 18 mål på 36 matcher i La Liga. Med tanke på Atléticos anfallskvalitéer har klubben inga planer på att behålla spelaren på Vicente Calderón kommande säsong, och eftersom man är sugen på att få in lite mer pengar i kassan uppges man nu vara redo för försäljning.

Premier League-klubb intresserade

Nu skriver Daily Mail att Swansea City vill locka till sig 23-åringen. Enligt tidningen ska man förbereda ett bud värt omkring 15 miljoner pund för att få till en affär. Man har sedan tidigare värvat Fernando Llorente från Sevilla, som kommer att ersätta André Ayew, som ser ut att hamna i West Ham. Swanseas huvudtränare, Francesco Guidolin, hävdar att en övergång är nära.

– Jag tror att det är nära nu, det borde snart bli klart, sa Guidolin till BBC.

– Jag var nöjd med truppen innan men kommer att bli mer nöjd nu, eftersom vi får in Fernando Llorente och Borja Bastón, fortsätter han.

Om övergångssumman landar på 15 miljoner pund kommer Bastón att bli klubbens dyraste värvning någonsin. Nuvarande rekordsumman ligger på 12 miljoner pund, som man betalade för Wilfried Bony 2013.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply