Uppgifter: André Ayew går till West Ham

bet365
Uppgifter: André Ayew går till West Ham

Lämnar Swansea efter ett år

Swanseas anfallsstjärna André Ayew sägs vara klar för konkurrenterna West Ham och den ghananske landslagsmannen lämnar klubben efter enbart en säsong hos den walesiska svanklubben.

Swansea värvade sin anfallsstjärna André Ayew på en gratis transfer under förra sommarens transferfönster och skrev under ett fyraårskontrakt. Ayews första mål för klubben kom redan i hans debut mot Chelsea den 8 augusti i en 2-2 match och hela augusti gick extremt bra för den ghananske landslagsmannen, som fortsatte och i sina första fyra matcher för klubben gjorde tre mål och en assist. Sedan dess har han fortsatt att vara där för klubben, trots diverse formdippar, och sammanlagt packade han under föregående säsong in 12 mål samt bidrog med fem assists.

Under ett tag har det funnits rykten om att anfallaren kan komma att lämna klubben, men ingenting konkret har dykt upp. Men de senaste dagarna har ghananen kopplats ihop med en flytt till West Ham och nu rapporterar TMW om att affären skall vara klar och att de båda parterna skall ha kommit överrens. Den 26åriges väre beräknas ligga på runt 20 miljoner pund och den före detta Olympique Marseille attackerande mittfältaren förväntas vara redo att undergå sin medicinska undersökning nu denna helg.

Ayew hade innan under hela sin karriär tillhört Marseille, men 26åringen blev av och till utlånad, till Lorient och Arles-Avignon, klubbar i den franska första- och andraligan, innan han sedan 2015 gick på en fri transfer till Swansea. Han har även representerat sitt hemland Ghana sedan 2007 och det har blivit en del matcher samt mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply