Italienska mästarna jagar Saúl Ñíguez

Juventus vill värva från Atlético Madrid

Enligt spansk media har Juventus klubbledning frågat Atlético Madrids dito om Saúl Níguez tjänster inför nästa säsong.

Juventus har frågat Atlético Madrid om ett potentiellt köp av mittfältstalangen Saúl Ñíguez och den spanska huvudstadsklubbens svar var glasklart: Han är inte till salu.

Uppgifterna kommer från spanska AS som under torsdagsförmiddagen avslöjar Serie A-klubbens intresse för 20-åringen. Juventus är dock inte ensamma om att vilja köpa loss mittfältaren. Saúl har gått igenom samtliga U21-landslag och har haft ögonen på sig under en längre tid från Europas största klubbar.

Behöver speltid

Under förra säsongen blev det totalt 35 tävlingsmatcher för Saúl (24 i La Liga, 5 i Champions League, 4 i Copa del Rey och två i spanska supercupen) men många av matcherna inledde den Elche-födde spelaren på bänken. Mittfältaren har vid flera tillfällen uttalat sig om att han vill få mer speltid och att han skulle må bra av att lånas ut eller att säljas, men Diego Pablo Simeone tror väldigt mycket på spelaren som kommer att få en större roll i laget denna säsong då flera av lagets mittfältare väntas lämna klubben. Framför allt är det Mario Suárez som med största sannolikhet kommer att lämna för spel i Serie A men även Southampton är intresserade av den spanske landslagsmannen som fått väldigt snålt med speltid under förra säsongen.

Stor mittfältstalang

Tillsammans med Óliver Torres är de båda lagets och två av Spaniens största mittfältstalanger där den förstnämnde stod för en väldigt fin säsong när han blev utlånad till Porto under det gångna spelåret. Både Óliver Torres och Saúl Ñíguez kommer enligt Diego Simeone att få viktiga roller i laget den kommande säsongen och därför har man varit klara med vad som gäller när klubbar har kontaktet Atlético om en potentiell övergång.

SE ÄVEN: Officiellt: Leverkusen värvar ung talang från Hamburg

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365