Officiellt: Sampdoria värvar Zukanovic

Chievo-backen nobbade Inter – klar för Sampdoria

Övergången till Inter var så gott som klar. Då gav sig Sampdoria in i leken och lyckades övertala Chievo-försvararen Ervin Zukanovic att skriva på.

Ervin Zukanovic, 28, var ordinarie vänsterback i Chievo Verona under den gångna säsongen och noterades för två mål och två assist på 29 matcher i Serie A. Den bosniske landslagsförsvararen, med 7 A-landskamper på meritlistan, kom till klubben på lån från belgiska Gent i juli 2014 innan han köptes loss för €1 miljon (ungefär 9,4 miljoner kronor). Men det blev bara en säsong i Chievo för Zukanovic – nu är han nämligen klar för Sampdoria.

Kostar mindre än 30 miljoner kronor

Det var väldigt nära att 28-åringen värvades till Inter i förstaläget – allt var så gott som klart – men plötsligt stannade förhandlingarna upp, vilket tillät Sampdoria att kasta sig in och säkra spelarens underskrift. Övergångssumman landade på €2,9 miljoner (ungefär 27 miljoner kronor) plus ägandeskapet av ytterbacken Fabrizio Cacciatore, 28. Efter veckor av spekulationer blev det alltså slutligen officiellt – Ervin Zukanovic tillhör nu Sampdoria.

”Bäst för min framtid”

Så här uttalade sig bosniern själv om övergången när han pratade med Sky Sport Italia:

– Jag är glad att vara här, men jag är också trött, så jag planerar att vila i kväll innan jag går till jobbet i morgon bitti. Inter ville ha mig, men jag bestämde att det var bäst för min framtid att komma till Sampdoria.

Sampdoria bekräftade övergången genom att lägga upp ett Instagram-foto på tränaren Walter Zenga, som välkomnade Zukanovic till klubbens träningsläger.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply