Godín på väg att förlänga med Atlético

Uruguayanen ser ut att förlänga med Atlético fram till 2019

Den uruguayanske landslagsmittbacken Diego Godín ser ut att tacka nej till Manchester City och i stället förlänga sitt kontrakt med Atlético Madrid.

Diego Godín, 29, har jagats av Manchester City under sommarens transferfönster. Premier League-klubben har varit villiga att aktivera uruguayanens utköpsklausul på €40 miljoner (378 miljoner kronor) och dessutom erbjuda honom en lön på €6 miljoner (57 miljoner kronor) per säsong. Det har fått 29-åringens nuvarande klubb, Atlético Madrid, att reagera. Nu rapporterar nämligen spanska AS att Godín är på väg att förnya sitt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben.

Förlänger med ett år till

AS skriver också att det nya kontraktet sträcker sig till juni 2019 (i jämförelse med det gamla som löper ut 2018) och att lönen kommer höjas. Gil Marín, Atléticos vd, har nått en överenskommelse med Godíns agent som innebär att mittbacken stannar i klubben ytterligare ett år. Men även om lönen förbättras ligger den fortfarande inte på samma nivå som City erbjöd uruguayanen.

City-managern Manuel Pellegrini ville göra 29-åringen till den nya ledaren i klubbens backlinje bredvid belgaren Vincent Kompany, men förhandlingarna med Atlético gick i stöpet eftersom Godín tackade nej till pengarna för att i stället fortsätta i La Liga-klubben.

Diego Godín startade 34 av 38 ligamatcher för Atlético Madrid under förra säsongen. Sedan han värvades från ligakonkurrenterna Villarreal i augusti 2010 har han gjort 212 matcher för Atleti. Mittbacken står också noterad för 82 A-landskamper med sitt Uruguay.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply