Casillas: ”Oblak var avgörande”

Efter att Atlético Madrid och Real Madrid spelat 0-0 på Vicente Calderón i Madrid under gårdagskvällen ställde sig Madrid-kaptenen Iker Casillas sig framför intervjumikrofonerna för att ge sin syn på matchen.

Casillas hyllade Oblak

Efter gårdagens drabbning mellan Atlético Madrid och Real Madrid var en av de största snackisarna Jan Oblaks insats. Atléticos målvakt stod för flertalet kvalificerade räddningar vilket gjorde att hans lag var kvar i matchen och tillslut fick ett bra resultat med sig till returen som spelas på onsdag nästa vecka.

Real Madrids kapten var ute efter matchen och hyllade slovaken efter den fina insatsen och menade på att 22-åringen var avgörande, och inte domarinsatsen.

”Jag tycker Oblak var den bästa spelaren i första halvlek. Vi förtjänade mer efter vår insats de första 45 minuterna men han var fantastisk”.

Kritik mot domarinsatsen

Hemmalaget var inte speciellt nöjda med domarinsatsen. Bland annat fick Mario Mandzukic en armbåge i ansiktet av Sergio Ramos i den första halvleken då kroaten började blöda ganska kraftigt men den serbiske domaren Milorad Mazic valde att inte agera efter händelsen. Efter matchen gick Atléticos mittfältare Mario Suárez ut och sa att han tyckte att domaren var väldigt dålig och man borde ha en domare från något större liga i en så pass avgörande match.

Casillas däremot tyckte att domaren var bra.

– ”Sa Mario att domaren var väldigt dålig? jag vet inte faktiskt. Jag tyckte att han var bra och att Oblak var huvudpersonen i denna matchen, inte domaren”.

Det oavgjorda resultatet gör att returen i nästa vecka blir en öppen historia då båda lagen måsta gå framåt. Atlético har en liten fördel då ett eventuellt mål är värt mer då man spelar på bortaplan.

”Dubbelmötet är öppet, väldigt öppet och det kommer att bli en bra match. Vi har en bra chans att gå vidare och förhoppningsvis kan det hjälpa oss att vi spelar på hemmaplan” avslutade Casillas.