Bayern-tränaren vill värva Atléticos anfallsstjärna

Enligt den tyska tidningen SportBild vill Josep Guardiola värva en anfallare till nästa säsong och på listan finns bland annat Atlético Madrid Griezmann.

Guardiola vill värva Antoine Griezmann

Enligt den tyska tidningen SportBild vill Guardiola försöka locka Antoine Griezmann till Bayern München till nästa säsong. Fransmannen har utvecklats mycket sen ankomst till Atlético Madrid från Real Sociedad och nu ser den före detta Barcelona-tröjan 23-åringen som en del av sitt lagbygge inför nästa säsong. Enligt källan ska Griezmann kunna lämna Atlético Madrid för en summa upp emot 30 miljoner euro men det är upp till spelaren själv om han vill stanna kvar i den spanska huvudstaden eller inte.

Det är inte bara Bayern som vill köpa loss anfallaren. Även Paris Saint-Germain har ryktats ha visat ett seriöst intresse för Atléticos nummer sju då man enligt rykten vill värva de bästa franska spelarna som finns i världen. Förutom Griezmann sägs man vilja värva bland annat Paul Pogba från Juventus.

Bästa säsongen målmässigt

Antoine Griezmann upplever för tillfället sin bästa målmässiga säsong i karriären. Anfallaren har redan gjort fler mål i Atlético än vad han gjorde i Real Sociedad under förra säsongen och 23-åringen kommer troligen att växa ännu mer under säsongen som kommer.

Valde Atlético före andra storklubbar

Många av Europas största klubbar jagade Antoine Griezmann inför säsongen och tillslut valde fransmannen att skriva på för Atlético Madrid, ett beslut som enligt honom själv berodde mycket på lagets tränare. Fransmannen har vid flera tillfällen gått ut och sagt att han behövde en tränare som Diego Simeone för att ta nästa steg i karriären och bli en av världens bästa anfallare. Griezmann har tillsammans med Mario Mandzukic ersatt Diego Costa och David Villa på ett godkänt sätt efter att de två sistnämnda lämnat för Chelsea respektive New York City FC.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply