Brasilianske landslagsmanen i Milano för läkarundersökning

João Miranda skriver på för Inter

Efter fyra säsonger i Atlético Madrid lämnar den brasilianske mittbacken för spel i Serie A och Inter.

Atlético Madrids mittback João Miranda kommer med största sannolikhet att lämna klubben för spel i den italienska ligan, detta efter att spelaren rest till Milano för ett genomgå den obligatoriska läkerundersökningen med Inters medicinska team. Miranda kom till Atlético 2011 och har tillsammans med Diego Godín bildat ett av Europas bästa mittförsvar under de senaste tre säsongerna. Brasilianaren väljer nu att lämna klubben för spel i Italien då detta kan bli spelarens sista stora kontrakt innan han lägger skorna på hyllan.

Under tisdagsförmiddagen publicerade Inter en artikel på sin hemsida där man skriver att Miranda har flugit till Italien för att slutföra det sista innan han skriver på ett kontrakt med klubben.

Kommer att lånas ut

Spanska Mundo Deportivo skriver samtidigt att spelaren kommer att lånas ut till den svartblåa klubben under två säsonger för att sedan vara tvungna att köpa loss honom för en summa på upp emot 15 miljoner euro. Miranda som tidigare spelat i bland annat Sochaux och São Paulo har vunnit bland annat La Liga och Copa del Rey där han stod för det avgörande målet i finalen när Atlético Madrid vann med 1-2 på Santiago Bernabéu.

Toby Alderweireld förväntas ersätta

I och med João Mirandas flytt kommer Atlético troligen att använda sig av Toby Alderweireld som förstaval i mittlåset tillsammans med Diego Godín i den rödvita klubben. Belgaren är dock inte helt övertygad av Diego Pablo Simeone om sin plats i laget då han tidigare fått sitta på bänken i flertalet matcher och Alderweireld är inte intresserad av att samma sak ska hända igen. I laget har man även mittbackstalangen José Maria Giménez som förväntas ta upp kampen om en plats i startelvan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply