Uppgifter: Real Madrid kan tänka sig att värva Juventus-försvararen

Real Madrid villiga att spendera stora pengar på Bonucci

Det har nog inte undgått någon de senaste dagarna att Sergio Ramos kan vara på väg bort från Spanien och Real Madrid. Klubben letar nu efter potentiella ersättare till stjärnbacken och man kan ha hittat sin framtida mittback i Serie A.

Sergio Ramos och Pepe har under flera års tid bildat ett stabilt mittlås i Real Madrids försvarslinje. Men den förstnämnde har den senaste tiden ryktats vara nära en flytt till Premier League. Enligt flera källor är Manchester United ute efter spanjoren och den engelska storklubben ska också ha lagt ett bud på Ramos igår kväll på omkring 29 miljoner pund.

Real Madrid vill nu försäkra sig om att man hittar en fullgod ersättare ifall Ramos lämnar den spanska huvudstaden. Klubben sägs nu, enligt uppgifter, vara villig att spendera en stor övergångssumma på en italiensk landslagsman från Turin.

30 miljoner euro för Bonucci

Enligt ansedda Tuttosport så ska Real Madrid vara beredda att erbjuda Juventus 30 miljoner euro, motsvarande 280 miljoner kronor, för mittbacken Leonardo Bonucci.

En flytt till Spanien skulle enligt den italienska tidningen innebära ett dubbelt lönelyft för Bonucci, som för närvarande tjänar 2 miljoner pund om året. Med tanke på de senaste uppgifterna ser det mer eller mindre ut som om att Ramos kommer att flytta till Old Trafford.

Spelade CL-final för tre veckor sedan

Leonardo Bonucci spelade nyligen den åtråvärda Champions League-finalen för sitt Juventus. Men väl där så blev Barcelona för starka och tog hem titeln efter en 3-1 seger i finalen.

Den senaste säsongen spelade Bonucci hela 52 matcher, alla tävlingar inkluderade, för ”den gamla damen”. Tillsammans med Giorgio Chiellini så bildade duon ett ramstarkt försvar som hade en stor del i att Juventus återigen vann Serie A.

28-åringen, som tidigare i karriären spelat i bland annat Bari och Inter, är bofast i det italienska landslaget, där han spelat 47 A-landskamper.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply