Uppgifter: Han blir Real Madrids tredje nyförvärv

Lucas Vázquez nära en flytt till Madrid

I bakgrunden av Sergio Ramos potentiella flytt till Premier League så ser det ut som om att Real Madrid är nära att slutföra sin första värvning för sommaren. ”Los Blancos” är på gång att signera en talangfull mittfältare som tidigare spelat i just Real Madrid.

Lucas Vázquez har under hela sin karriär spelat i Real Madrids organisation, med undantag för förra året då han såldes till La Liga-klubben Espanyol. En säsong där Vázquez sannerligen visade sin potential och fick förtroendet att spela hela 33 matcher i Spaniens högstaliga.

I övergången från Real Madrid Castilla så ingick det en klausul i kontraktet där huvudstadsklubben hade tillåtelse att kunna köpa tillbaka talangen för 1,5 miljoner euro i slutet av säsongen 14/15 eller för tre miljoner euro när ytterligare en säsong passerat. Nu kommer uppgifter som pekar på att den nye managern, Rafael Benitez, vill utnyttja klausulen redan nu.

”Blir en viktig del i rotationsplanerna”

Det är den spanska tidningen AS som uppger att Lucas Vázquez blir Benitez första värvning som huvudtränare för Real Madrid.

Klubben kommer att utnyttja klausulen i 23-åringens kontrakt och Vázquez sägs kosta cirka en miljon pund att köpa loss från Espanyol och i motsatt riktning kommer en annan ung talang, Burgui, att gå på lån under nästa säsong.

Benitez har den senaste tiden letat efter en snabb och kvick yttermittfältare som kan utmana sin försvarare och man anser att Vázquez har kvalitén man söker. Till nästa säsong så vill ledarstaben införa ett rotationssystem i truppen för att hålla spelarna fräscha under en längre tid och enligt AS blir Vázquez en viktig del av de nya planerna på Santiago Bernabeu.

Högermittfältaren producerade fyra mål och sex assist för Espanyol den gångna säsongen. Vázquez får i Real Madrid konkurrens av inga mindre än Cristiano Ronaldo, Jamés Rodriguez och Gareth Bale.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply