bet365

Avslöjat: ”Anti-Barcelona-klausul” i Mesut Özils kontrakt

Avslöjat: "Anti-Barcelona-klausul" i Mesut Özils kontrakt

Fördel Real Madrid och Mesut Özil vill gå till Barcelona

Webportalen Football Leaks fortsätter att avslöja hemliga överenskommelser mellan klubbar. Den senaste punkten att avslöjas är Mesut Özils övergång till Arsenal.

Den 3 september 23 stod det klart att Mesut Özil lämnade Real Madrid för att skriva på för Arsenal. Spelaren kostade runt 44 miljoner euro att köpa loss för den spanska huvudstadsklubben, men det var inte bara priset som fick fans världen över att höja på ögonbrynen. PÅ måndagen avslöjar nämligen portalen Football Leaks att Mesut Özil har en speciell klausul i sitt kontrakt.  Skulle Arsenal vara på väg att sälja mittfältaren till en spansk klubb har Real Madrid 48 timmars förtur att köpa loss tysken.

LÄS ÄVEN: FEM SAKER DU INTE VISSTE OM MESUT ÖZIL

Förutom den tidigare nämnda klausulen kommer Real Madrid även att tjäna 33% av den summa som överstiger 50 miljoner euro, om Gunners skulle sälja spelaren till någon annan klubb.

Spelaren gick för en summa på 44 miljoner euro, plus sex miljoner euro i bonusar som innebär att Real Madrid får en miljon euro för varje gång som Arsenal kvalificerar sig för gruppspelet i Champions League, detta under sex säsonger.

 

 

 

Läs mer nyheter på Silly Season Sverige

Manchester United vill värva stjärna från Sevilla

Uppgifter: Louis van Gaal får sparken – han blir ny tränare i United

PSG utmanar Atlético Madrid om anfallsstjärnan

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply