Bayern München vill värva Shkodran Mustafi från Valencia

Bayern München vill värva Shkodran Mustafi från Valencia

Mustafi lämnar Valencia för Bayern München?

Den tyske mittbacken har växt ut till en ledare i det spanska laget och kan enligt tyska medier komma att lämna för spel i hemlandet redan i vinter.

Shkodran Mustafi kan lämna La Liga och Valencia och istället flytta hem till Tyskland för att spela i Bayern München, detta enligt tyska Sky Sports. Tv-kanalen rapporterar under måndagen att spelare sägs vilja lämna klubben efter att man denna säsong inte alls nått upp till förväntningarna som man hade inför säsongen.

Enligt Sky Sports ska nu spelaren överväga att flytta till de regerande Bundesliga-mästarna och ersätta Jérôme Boateng som är långtidsskadad.

Spelarens klausul ligger på 50 miljoner euro och har kontrakt med sin nuvarande klubb till och med 30 juni 2019.

Flertalet klubbar intresserade

Det är inte bara Bayern München som visat sitt intresse för Mustafi. Klubbar som FC BarcelonaReal Madrid och Manchester United sägs också vara intresserade av spelaren som beräknas vara värd 28 miljoner euro.

Tidigare har även spelarens agent Ahmet Bulut bekräftat att Bayern varit på plats för att följa spelaren på närmre håll.

– Det är sant att Bayern har varit på plats för att följa honom, men det är normalt då han spelar väldigt bra. Bayern tittar på alla hans matcher men har fortfarande inte kontaktat oss. Först och främst måste man dock kontakta Valencia, bekräftade den turkiske agenten i oktober månad, och han tillägger även att hans klient var nöjd i sin nuvarande klubb.

– För närvarande är han väldigt lycklig i Valencia, vi får se vad som händer nästa år. Valencia är ett av La Ligas fem bästa lag och han är lycklig här. både när det kommer till själva klubben och filosofin. Vi har inte fått något förslag om kontraktsförlängning av klubben, men om klubben vill göra det kommer vi att lyssna på deras erbjudande, avslutar han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply