Augusto Fernández nära Atlético Madrid

Augusto Fernández lämnar Celta Vigo för Atlético Madrid?

Enligt uppgifter till den spanska radiokanalen Cadena COPE ska John Guidettis lagkamrat vara nära en övergång till ligatvåan Atlético Madrid.

Atlético Madrid är nära att värva Augusto Fernández från Celta Vigo, det rapporterar bland annat Cadena COPE och Diario MARCA under fredagen. Argentinaren som spelat i den galiciska klubben sen 2012 har en utköpsklausul på 15 miljoner euro men enligt spansk media ska de båda klubbarna vara överens om en summa på sju miljoner euro, samt en utlåning av en av Atlético Madrid-spelare.

Ännu har ingen av klubbarna offentliggjort något men det hela förväntas bli klart inom kort. Från Fernández och Celta Vigos håll vill man inte uttala sig och klubbens pressansvarig har meddelat att spelaren inte kommer att göra några intervjuer under den kommande tiden.

Tidigare i veckan spelade Celta Vigo mot Almería Copa del Rey och när Fernández i den 25:e minuten gick för att värma upp möttes han av att publiken skanderade sin vilja att han skulle stanna. I en intervju efter matchen fick 29-åringen själv kommentera händelsen

– Det är något som uppskattats. De visar sin kärleken och känslorna de har för mig och de visar att de uppskattar jobbet som jag gör dagligen. Jag lever i nuet och för tillfället spelar jag i Celta Vigo. Jag varken tänker eller pratar om vad som kan hända i framtiden, sa spelaren själv.

Matías Kranevitter på lån

Då Augusto Fernández kan komma att lämna för spel i Atlético Madrid sägs den spanska huvudstadsklubben ha gått med på att låna ut Matías Kranevitter under resten av säsongen. Kranevitter värvades till Atlético i somras men har under hösten varit utlånad till sin före detta klubb River Plate för att spela klubblags-vm som för tillfället spelas i Japan.

River Plate möter i finalen Barcelona på söndag klockan 11:30 i en match som visas på C More Play.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply