bet365
bet365

Engelsk media: Simeone till Chelsea i sommar

Chelsea sägs vara överens med Diego Pablo Simeone

Chelsea letar efter ersättare till Jose Mourinho och och trots att Guus Hiddink sägs vara nära tränarjobbet kan man byta tränare igen i sommar.

Diego Pablo Simeone är namnet som står högst upp på Roman Abramovichs önskelista över tränare att ta över Chelsea. På torsdagskvällen sparkade man Jose Mourinho och nu vill klubbledningen göra klart med en tränare om ska leda klubben under kommande åren. Tidigare har det pratats om att Carlo Ancelotti ska vara intresserad av jobbet men enligt källor till brittisk press ska alltså Atlético Madrids tränare vara nummer ett på listan.

Chelsea som lottades mot Paris Saint-Germain ska försöka övertyga tränaren om att lämna La Liga för Premier League men det kommer inte bli någon lätt uppgift. Argentinaren förlängde nämligen sitt kontrakt med Atlético så sent som i mars månad och den nya överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2020. Förutom det har tränaren även en utköpsklausul på 20 miljoner euro.

 

Väldigt omtyckt i Madrid

Diego Pablo Simeone som är klubbikon i den nuvarande klubben har under sina fyra år i klubben vunnit en ligatitel, en Europa League-titel, en Copa del Rey-titel, en UEFA Super Cup-titel och en Supercopa de España-titel. Publiken på Estadio Vicente Calderón gillar tränaren väldigt mycket, inte bara efter framgångarna som tränare, utan även de från tiden då han spelade i klubben. Simeone var nämligen med i det lag som vann dubbeln säsongen 1995/1996.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply