Atlético Madrid går på offensiven – ska köpa loss Diego Costa

Atlético Madrid går på offensiven - ska köpa loss Diego Costa

Diego Costa kan återvända till Atlético Madrid

Det är ingen hemlighet att Atlético Madrid vill värva tillbaka Diego Costa, och nu lägger man i en högre växel för att göra det till en verklighet.

Diego Costa lämnade Atlético Madrid 2014 för spel i Premier League där Chelsea betalade en summa på närmare 38 miljoner euro för att köpa loss den spanske landslagsmannen. Redan sommaren efter stod det klart att spelaren ville tillbaka till Estadio Vicente Calderón samtidigt som den spanska huvudstadsklubben ville värva tillbaka anfallaren. De båda sades vara överens om en flytt tillbaka till La Liga, men Chelsea var inte alls intresserade av att sälja brasilianaren vilket gjorde att affären aldrig blev av.

Sommaren 2016 kommer man återigen försöka värva Costa som tillsammans med Chelsea inte hade en speciellt lyckad säsong. Denna gången har man större ekonomiska muskler efter att ha tagit sig till final i UEFA Champions League och enligt Diario MARCA ska Atlético Madrid ha mellan 150 och 180 miljoner euro att värva för under sommarens transferfönster, värvningar som kommer vara avgörande om Diego Pablo Simeone lämnar Atlético Madrid eller inte.

Enligt den spanska radiokanalen Cadena COPE sägs Madridklubben ha inlett sin plan för att köpa loss anfallaren. I programmet Tiempo de Juego berättar den pålitliga journalisten Antonio Ruiz att Diego Pablo Simeone samtalat med huvudpersonen själv samtidigt som spelare som Tiago och Filipe Luis, som står Costa nära, kommer att försöka övertala spelaren att återvända till Manzanares-klubben. Även andra tunga pjäser i Atlético sägs komma att kontakta spelaren.

Det svåra är dock inte att övertala Costa om att återvända, det är att komma överens med Chelsea om en affär. Enligt COPE är Atlético villiga att betala en stor summa för att köpa loss spelaren, en summa som kan komma att bli högre än de nästan 40 miljoner euro som Chelsea köpte honom för.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply